baňkování, Gua-Sha (kva-ša)

20.08.2013 23:33

!!! Již je v nabídce !!!

Baňkování (vakuoterapie) je jedinečná účinná masážní a léčebná technika, při které dochází k velmi intenzivnímu prokrvení masírované části. Původ baňkování je připisován starověké Číně. Prostřednictvím baněk lze zmírnit či odstranit celulitidu, bolesti zad a kloubů, osvědčily se i při léčbě migrény, cukrovky, vysokého krevního tlaku, zažívacích problémů, dny, potížích se žlučníkem a bolestí provázejících menstruační cyklus atd.

Pro koho je vhodné baňkování?

Pro ty, kteří trpí bolestmi hlavy, migrénou, bolestí zad, bolestivou menstruací, ledvinovými obtížemi, tenisovým loktem, bolestí kolenního kloubu, celulitidou, rýmou, astmatem, zánětem průdušek, revmatickými obtížemi, chronickou zácpou atd.

Pro koho není vhodné baňkování?

Baňkování není vhodné pro osoby trpící celkovou infekcí, horečkou, celkovým tělesným vyčerpáním, popáleninami, trombózami, křečovými žilami, gangrénami, otevřenými ranami nebo hnisavou infekcí. Baňkování není vhodné pro ženy v období těhotenství a v období menstruace.

 

Gua-Sha (kva-ša)

Guasha je holistická metoda, která účinně detoxikuje organismus a zvyšuje imunitu. Během poškrabování se objeví "škrábance", jejichž barva a její intenzita indikuje stav organismu a jeho překyselení. Zabarvení během 2-7 dnů zmizí. Masáž je zcela bezpečná, pouze při prvním použití může díky prvotnímu čištění svědit. Její účinek je podobný baňkování, ale lze jí použít i v místech, kde se baňkování provádí obtížně, např. při bolestech nohou, paží a šíje. Je krátká a účinná.

Lze jí použít všude tam, kde má klient bolesti spojené s akutní nebo chronickou nerovnováhou v těle, například pro:

- bolesti svalů a kloubů

- všechna nastydnutí, hlavně začínající

- bronchiální astma

- ischias

- součást očistných kůr organismu